Για ποιο λόγο απαιτείται η χρήση συγκεκριμένου μηχανήματος λιποαναρρόφησης υψηλής τεχνολογίας και μόνο, προκειμένου να γίνει σωστή και ασφαλής αντιμετώπιση εκτεταμένης λιποδυστροφίας ή λεμφοιδήματος;

Η χρήση ατραυματικών και μόνο μηχανημάτων λιποαναρρόφησης, η εμπειρία του Πλαστικού Χειρουργού και η εξειδικευμένη μετεγχειρητική παρακολούθηση αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ελαχιστοποίηση της απώλειας αίματος κατά την διάρκεια του χειρουργείου και του τραυματισμό των λεμφαγγείων ώστε να επιτευχθεί ασφαλής ανάρρωση του ασθενούς, με τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μία χειρουργική επέμβαση. Πολύ σημαντικό επίσης παράγοντα αποτελεί η σωστή επιλογή των περιστατικών που δύναται να υποβληθούν στην συγκεκριμένη επέμβαση.

Ποιοι παχύσαρκοι ασθενείς με κρεμασμένη κοιλιά /γιγαντομαστία, είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για χειρουργική επέμβαση;

Παχύσαρκοι ασθενείς που παρά τις επανειλημμένες δίαιτες δεν έχουν καταφέρει να απαλλαγούν από τον χαλαρό ιστό δέρματος και λίπους στην κατώτερη κοιλιακή χώρα, γεγονός που επηρεάζει δραματικά τη ποιότητα της ζωής τους και δεν θέλουν να υποβληθούν σε κάποιου τύπου επέμβαση σμίκρυνσης του όγκου του στομάχου τους και εφόσον η υγεία και η φυσική τους κατάσταση το επιτρέπει, μπορούν να υποβληθούν στην επέμβαση της εκτεταμένης κοιλιοπλαστικής (panniculectomy) , με ή χωρίς ταυτόχρονη αντιμετώπιση συνυπάρχουσας γυναικομαστίας (στους άνδρες) ή γιγαντομαστίας (στις γυναίκες). Οι σοβαρές αυτές επεμβάσεις, πρέπει να γίνονται μόνο από ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ Πλαστικούς Χειρουργούς που διαθέτουν τον κατάλληλο εξειδικευμένο τεχνολογικό εξοπλισμό για την μείωση πιθανώνεπιπλοκών.

Πότε παχύσαρκοι ασθενείς μετά από μεγάλη απώλεια βάρους μπορούν να χειρουργηθούν για την αποκατάσταση της χαλάρωσης των ιστών τους;

Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την επίτευξη ενός μόνιμου αισθητικού αποτελέσματος στους συγκεκριμένους ασθενείς είναι η παρέλευση 6 τουλάχιστον μηνών, κατά τους οποίους οι ασθενείς έχουν σταματήσει να χάνουν πλέον βάρος . Δηλαδή όταν έχει σταθεροποιηθεί το βάρος του σώματός τους για μερικούς μήνες. Σε αυτούς τους ασθενείς απαιτείται έμπειρος Πλ. Χειρουργός και η ύπαρξη των κατάλληλων συνθηκών ασφαλείας, που αναφέρθηκαν σε προηγούμενη απάντηση.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ / ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΝΟΣ ΑΘΛΗΣΗ
Mini Lift 2½ ώρες 24 ώρες 10 ημέρες όχι 2-3 εβδομάδες
Facelift 3 ώρες 24 ώρες 10 ημέρες όχι 2-3 εβδομάδες
Mini Βλεφαροπλαστική 25 λεπτά όχι 24 ώρες όχι άμεσα
Βλεφαροπλαστική 1-2 ώρες 2-3 ώρες 5-7 ημέρες όχι 10 ημέρες
Ρινοπλαστική 2-3 ώρες 24 ώρες 7 ημέρες όχι 3 εβδομάδες
Ωτοπλαστική 2 ώρες 24 ώρες 2 ημέρες όχι 2 εβδομάδες
Λιπομεταφορά 1 ώρα όχι 3-4 ημέρες όχι άμεσα
Μεγέθυνση Στήθους 2 ώρες 24 ώρες 2 ημέρες ελάχιστος 3 εβδομάδες
Ανόρθωση Στήθους 2-3 ώρες 8-24 ώρες 2 ημέρες όχι 3 εβδομάδες
Σμίκρυνση Στήθους 3-3½ ώρες 8-24 ώρες 2 ημέρες όχι 3 εβδομάδες
Γυναικομαστία 1-2 ώρες 4-8 ώρες 2 ημέρες όχι 2-3 εβδομάδες
Λιποαναρρόφηση 1-2 ώρες 8-24 ώρες 2 ημέρες ελάχιστος 2-3 εβδομάδες
Βραχιονοπλαστική 2 ώρες 4-8 ώρες 2 ημέρες όχι 2-3 εβδομάδες
Κοιλιοπλαστική 2-4 ώρες 24 ώρες 4-7 ημέρες ήπια αναλγητικά 3 εβδομάδες
Πλαστική Μηρών 3-5 ώρες 8-24 ώρες 5-7 ημέρες όχι 3-4 εβδομάδες
Mommy Make Over 3-5 ώρες 24 ώρες 7 ημέρες ήπια αναλγητικά 3 εβδομάδες