Ωτοπλαστική

αποκαθιστώντας την οριζόντια συμμετρία...
Φωτογραφίες πριν & μετά
Από το προσωπικό αρχείο του ιατρού
Φωτογραφίες πριν & μετά
Αισθητική χειρουργική
Botox / Dysport Υαλουρονικό οξύ / Volumetric technique Εμφύτευση Λίπους Βλεφαροπλαστική Facelift - Ρυτιδεκτομή Πλαστική λαιμού / Mini lift Ρινοπλαστική Μεγέθυνση ζυγωματικών / πηγουνιού Ωτοπλαστική Μεγέθυνση στήθους Ανόρθωση στήθους Σμίκρυνση στήθους Γυναικομαστία Λιποαναρρόφηση Κοιλιοπλαστική Bραχιοπλαστική / Πλαστική Μηρών Συνδυασμοί επεμβάσεων Αντιμετώπιση παθογόνου παχυσαρκίας Αισθητική στην επανορθωτική χειρουργική Σύσφιξη προσώπου INFINI ραδιοσυχνότητες Μη-Επεμβατική Κρυογλυπτική - Clatuu α NEW! Κυτταρίτιδα & ανάπλαση σώματος & προσώπου LPG Cellu M6 Intergral NEW! Laser αποτρίχωσης Soprano Ice Platinum NEW! Laser ανάπλασης δέρματος / ουλών Laser φωτοανάπλασης πανάδων Σύσφιξη προσώπου & σώματος Elite Pro NEW! Ισχυρή ενυδάτωση / μεσοθεραπεία Alma Beauty Reboost NEW! Συνδυασμός θεραπειών laser UVB Laser αντιμετώπισης υποχρωματικών βλαβών δέρματος Laser θεραπείας ενεργού ακμής Laser αντιμετώπισης μπλέ και κόκκινων ευρυαγγείων Laser αφαίρεσης τατουάζ Ψυχολογικές Παράμετροι
Εχετε απορίες;
Ωτοπλαστική
Με την επέμβαση της ωτοπλαστικής αποκαθιστούμε την αισθητική αρμονία των αυτιών σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Το πλέον σύνηθες αισθητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι αυτό των αφεστώτων ώτων (πεταχτά αυτιά), που μπορεί να οφείλεται είτε σε έλλειψη επαρκούς πτύχωσης (διπλώματος) του χόνδρου της αντιέλικας του αυτιού (antihelical fold), είτε σε υπερμεγέθη χόνδρινη κόγχη του αυτιού (cochal excess), είτε συνδυασμό και των δύο.Συνήθως το πρόβλημα εμφανίζεται αμφοτερόπλευρα. Μπορεί να υφίσταται όμως και ετερόπλευρα.Η επέμβαση από τον πλαστικό χειρουργό γίνεται υπό τοπική αναισθησία και καταστολή και μπορεί να γίνει από την ηλικία των επτά ετών και μετά, οπότε το αυτί έχει αποκτήσει το μεγαλύτερο ποσοστό του τελικού μεγέθους και σχήματος.Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου γίνεται μία τομή πίσω από το αυτί και ο χόνδρος του αυτιού διπλώνεται στη σωστή θέση και σταθεροποιείται με ράμματα.

Μερικές φορές, ο χειρουργός χρειάζεται να αφαιρέσει τμήμα υπερπλαστικού χόνδρου της κόγχης του αυτιού.

Συνήθως, χρησιμοποιούνται τέσσερα με έξι μη απορροφήσιμα διάφανα ράμματα στον χόνδρο του αυτιού, για να επιτευχθεί ικανοποιητική και μόνιμη αναδίπλωση του αυτιού, για ένα άρτιο και φυσικό μετεγχειρητικό αποτέλεσμα.

Το δέρμα συρράπτεται προσεκτικά και λόγω, της εντοπίσεως της, η τομή καθίσταται μή εμφα-
νής.

Ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για εικοσιτέσσερις ώρες, ώστε να λάβει ενδοφλέβια αντιβίω-
ση προς αποφυγή μολύνσεως.

Μετεγχειρητικά, ο ασθενής οφείλει να χρησιμοποιεί ειδικό επίδεσμο κατά τη διάρκεια του ύπνου
για μερικές εβδομάδες, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε κάκωση στην περιοχή των αυτιών. Οίδημα και οποιουδήποτε τύπου υπεραιμία του δέρματος των αυτιών υποχωρούν σε μερικές εβδομάδες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα αποτελέσματα του χειρουργείου είναι πολύ ικανοποιητικά. Εντούτοις, τα αυτιά μπορεί να μην είναι τελείως συμμετρικά μεταξύ τους αφού ακόμα και τα φυσιολογικά αυτιά δεν είναι εντελώς όμοια μεταξύ τους.

Η αισθητική αποκατάσταση των αφεστώτων ώτων συνεισφέρει σημαντικά στην αυτοπεποίθηση του ασθενούς, καθώς τον απαλλάσσει από μια εκ γενετής αισθητική δυσμορφία, αποκαθιστώντας την αρμονία στα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Συχνές ερωτήσεις

 1. Από ποια ηλικία μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αφεστώτων ώτων;
  Από την ηλικία των επτά ετών το εξωτερικό μέρος του αυτιού του παιδιού έχει αποκτήσει σε μεγάλο ποσοστό πλήρη ανάπτυξη.

  Συνεπώς, από την ηλικία αυτή και μετά, μπορεί να αντιμετωπιστεί άφοβα το συγκεκριμένο αυτό ανατομικό πρόβλημα.

  Όταν η επέμβαση γίνεται σε παιδική ηλικία, τα ψυχολογικά οφέλη είναι πολλαπλά για την αυτοπεποίθηση του νεαρού ασθενούς.
 2. Πόσο επώδυνη είναι η συγκεκριμένη επέμβαση και πόσο χρόνο διαρκεί το χειρουργείο;
  Η επέμβαση γίνεται συνήθως υπό τοπική αναισθησία, σε πλήρως εξοπλισμένη ενδονοσοκομειακή χειρουργική μονάδα, διαρκεί περίπου δυόμιση ώρες και είναι τελείως ανώδυνη για τον ασθενή.
 3. Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μόνιμο;
  Εφόσον τα ράμματα που χρησιμοποιήθηκαν από τον Πλαστικό Χειρουργό για τη μορφοποίηση του χόνδρου του αυτιού, είναι μη απορροφήσιμα, το αποτέλεσμα του χειρουργείου είναι μόνιμο.
 4. Πότε φαίνεται το αισθητικό αποτέλεσμα της επέμβασης;
  Αμέσως μόλις ο Πλαστικός Χειρουργός αφαιρέσει το χειρουργικό επίδεσμο που καλύπτει το πρόσωπο του ασθενούς, την επόμενη ημέρα μετά το χειρουργείο η αισθητική διόρθωση είναι άμεσα ορατή.

  Όμως, το τελικό αποτέλεσμα είναι εμφανές όταν υποχωρήσει πλήρως το οίδημα, δηλαδή περίπου τρεις μήνες μετά το χειρουργείο.
 5. Είναι απαραίτητη η συγκεκριμένη επέμβαση να γίνεται εντός νοσοκομειακής μονάδας;
  Για την αποφυγή επιπλοκών, και κυρίως της μόλυνσης, ο ασθενής πρέπει να λάβει ενδοφλέβια αντιβίωση για 24 ώρες, ιατρική πράξη που νομίμως γίνεται μονάχα εντός νοσοκομείου.
 6. Πότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;
  Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό όταν είναι τόσο φυσικό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του Πλαστικού Χειρουργού.

  Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός, διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.