Εμφύτευση Λίπους

αποκαθιστώντας τον χαμένο όγκο...
Φωτογραφίες πριν & μετά
Από το προσωπικό αρχείο του ιατρού
Φωτογραφίες πριν & μετά
Αισθητική χειρουργική
Botox / Dysport Υαλουρονικό οξύ / Volumetric technique Εμφύτευση Λίπους Βλεφαροπλαστική Facelift - Ρυτιδεκτομή Πλαστική λαιμού / Mini lift Ρινοπλαστική Μεγέθυνση ζυγωματικών / πηγουνιού Ωτοπλαστική Μεγέθυνση στήθους Ανόρθωση στήθους Σμίκρυνση στήθους Γυναικομαστία Λιποαναρρόφηση Κοιλιοπλαστική Bραχιοπλαστική / Πλαστική Μηρών Συνδυασμοί επεμβάσεων Αντιμετώπιση παθογόνου παχυσαρκίας Αισθητική στην επανορθωτική χειρουργική Σύσφιξη προσώπου INFINI ραδιοσυχνότητες Μη-Επεμβατική Κρυογλυπτική - Clatuu α NEW! Κυτταρίτιδα & ανάπλαση σώματος & προσώπου LPG Cellu M6 Intergral NEW! Laser αποτρίχωσης Soprano Ice Platinum NEW! Laser ανάπλασης δέρματος / ουλών Laser φωτοανάπλασης πανάδων Σύσφιξη προσώπου & σώματος Elite Pro NEW! Ισχυρή ενυδάτωση / μεσοθεραπεία Alma Beauty Reboost NEW! Συνδυασμός θεραπειών laser UVB Laser αντιμετώπισης υποχρωματικών βλαβών δέρματος Laser θεραπείας ενεργού ακμής Laser αντιμετώπισης μπλέ και κόκκινων ευρυαγγείων Laser αφαίρεσης τατουάζ Ψυχολογικές Παράμετροι
Εχετε απορίες;
Εμφύτευση Λίπους
Εμφύτευση λίπους ονομάζουμε την τεχνική κατά την οποία μεταφέρουμε λιπώδη ιστό από ένα σημείο του σώματος που περισσεύει σε άλλο που έχει ανάγκη αύξησης σε όγκο.

Ουσιαστικά, δηλαδή, πρόκειται για αυτομεταμόσχευση του ιστού από ένα σημείο του σώματος σε άλλο.

Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός γνωρίζει τις κατάλληλες ατραυματικές τεχνικές λήψης του λιπώδους ιστού από τη δότρια περιοχή του σώματος, καθώς και εισαγωγής στη δέκτρια περιοχή που το απαιτεί, ώστε να ελαχιστοποιήσει το «τραύμα» στον υπό μεταφορά ιστό (λιπώδη ιστό) και να αυξήσει το ποσοστό επιβίωσής του μετεγχειρητικά.

Συνεπώς, ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός επιτυγχάνει με τη τεχνική αυτή άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα, που ταυτόχρονα έχει διάρκεια στο χρόνο.

Συχνές ερωτήσεις

 1. Σε ποιες περιπτώσεις η αυτομεταμόσχευση λίπους αποτελεί χρήσιμο όπλο στη φαρέτρα του Πλαστικού Χειρουργού;
  Με την αυτομεταμόσχευση λίπους ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός μπορεί να αποκαταστήσει ατροφία λιπώδη ιστού του προσώπου, να απαλύνει βαθιές ρυτίδες, να γεμίσει ανωμαλίες της επιφάνειας του δέρματος σε όλο το σώμα, να αυξήσει τον όγκο συγκεκριμένων ανατομικών περιοχών του σώματος.
 2. Η αυτομεταμόσχευση λίπους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την επανόρθωση δύσμορφων ουλών;
  Με την αυτομεταμόσχευση λίπους μπορούν να αντιμετωπιστούν ατροφικές (βαθουλωμένες) ουλές σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος (π.χ. ουλές μετά από ακμή, μετεγχειρητικές ουλές, κλπ.)
 3. Πώς γίνεται η επέμβαση και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
  Η επέμβαση γίνεται υπό τοπική αναισθησία. Ποσοστό του λίπους που μεταμοσχεύεται απορροφάται από τον οργανισμό, γι’ αυτό το λόγο ο Πλαστικός Χειρουργός είναι υποχρεωμένος να κάνει μια μικρή υπερδιόρθωση την ώρα του χειρουργείου, δηλαδή να τοποθετήσει λίγο περισσότερο λίπος από όσο χρειάζεται, ώστε το τελικό μετεγχειρητικό αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό. Το σημαντικότερο ρόλο στο ποσοστό επιβίωσης του λίπους που μεταμοσχεύεται έχει η εμπειρία του Πλαστικού Χειρουργού στη συγκεκριμένη επέμβαση. Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός μπορεί να επιτύχει ποσοστό επιβίωσης του λιπώδη ιστού άνω του 70 τοις εκατό. Το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα του ασθενούς τρεις μήνες μετά το χειρουργείο είναι συνήθως τελικό και μόνιμο.


 4. Σε ποιες περιοχές του σώματος μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αισθητικά προβλήματα με αυτομεταμόσχευση (εμφύτευση) λίπους;
  Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος περιορισμός στην περιοχή του σώματος που μπορεί να γίνει αυτομεταμόσχευση λίπους. Στο πρόσωπο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ρυτίδες έκφρασης, ατροφικά μάγουλα, να προκαλέσουμε αύξηση του όγκου των ζυγωματικών και του πηγουνιού.

  Επίσης, μπορούν να αντιμετωπιστούν ανωμαλίες του δέρματος που οφείλονται σε προϋπάρχουσα ακμή. Στον κορμό μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ανωμαλίες του δέρματος που οφείλονται στην κυτταρίτιδα, να αυξήσουμε τον όγκο των γλουτών, των κνημών (γάμπες), να αντιμετωπίσουμε δυσμορφίες που οφείλονται σε έλλειψη υποδόριου ιστού μετά από ατύχημα ή χειρουργείο, κλπ.
 5. Η συγκεκριμένη επέμβαση ενέχει κάποιους κινδύνους για την υγεία του ασθενούς;
  Με την αυτομεταμόσχευση όχι δεν υφίσταται κανένας απολύτως κίνδυνος. Αντίθετα, έχει διαπιστωθεί μεγάλη βελτίωση των χα- ρακτηριστικών του δέρματος (ελαστικότητα, στιλπνότητα, υφή) στις περιοχές που υποβάλλονται σε αυτομεταμόσχευση λίπους. Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να επαναληφθεί (όταν χρειάζεται) αρκετές φορές στη διάρκεια της ζωής του ατόμου, για την αντιμετώπιση των σημαδιών του γήρατος.


 6. Πότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;
  Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό όταν είναι τόσο φυσικό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του Πλαστικού Χειρουργού.  Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.