Ανόρθωση στήθους

αντιμετωπίζοντας τη φθορά της βαρύτητας...
Φωτογραφίες πριν & μετά
Από το προσωπικό αρχείο του ιατρού
Φωτογραφίες πριν & μετά
Video προσομοίωσης
video animation προσομοίωσης χειρουργείου
video
Αισθητική χειρουργική
Botox / Dysport Υαλουρονικό οξύ / Volumetric technique Εμφύτευση Λίπους Βλεφαροπλαστική Facelift - Ρυτιδεκτομή Πλαστική λαιμού / Mini lift Ρινοπλαστική Μεγέθυνση ζυγωματικών / πηγουνιού Ωτοπλαστική Μεγέθυνση στήθους Ανόρθωση στήθους Σμίκρυνση στήθους Γυναικομαστία Λιποαναρρόφηση Κοιλιοπλαστική Bραχιοπλαστική / Πλαστική Μηρών Συνδυασμοί επεμβάσεων Αντιμετώπιση παθογόνου παχυσαρκίας Αισθητική στην επανορθωτική χειρουργική Σύσφιξη προσώπου INFINI ραδιοσυχνότητες Μη-Επεμβατική Κρυογλυπτική - Clatuu α NEW! Κυτταρίτιδα & ανάπλαση σώματος & προσώπου LPG Cellu M6 Intergral NEW! Laser αποτρίχωσης Soprano Ice Platinum NEW! Laser ανάπλασης δέρματος / ουλών Laser φωτοανάπλασης πανάδων Σύσφιξη προσώπου & σώματος Elite Pro NEW! Ισχυρή ενυδάτωση / μεσοθεραπεία Alma Beauty Reboost NEW! Συνδυασμός θεραπειών laser UVB Laser αντιμετώπισης υποχρωματικών βλαβών δέρματος Laser θεραπείας ενεργού ακμής Laser αντιμετώπισης μπλέ και κόκκινων ευρυαγγείων Laser αφαίρεσης τατουάζ Ψυχολογικές Παράμετροι
Εχετε απορίες;
Ανόρθωση στήθους
Το γυναικείο στήθος, με την πάροδο του χρόνου, είτε λόγω της βαρύτητας, είτε μετά από απότομες αυξήσεις και μειώσεις του σωματικού βάρους, είτε μετά από εγκυμοσύνη και θηλασμό, μπορεί να γίνει πτωτικό, χάνοντας από τη σφριγηλότητα και τον ομοιόμορφο κατανεμημένο όγκο του, που χαρακτηρίζει το νεανικό αποδεκτό στήθος.

Ο βαθμός πτώσης και υφιστάμενος όγκος του στήθους, καθορίζει και τον τρόπο αντιμετώπισης του αισθητικού αυτού προβλήματος.

Η πτώση του στήθους, κατηγοριοποιείται σε τρεις βαθμούς, ανάλογα με τη θέση της θηλής και την κάθοδο του μαζικού αδένα, σε σχέση με το επίπεδο της υπομάστιας πτυχής.Στην πτώση πρώτου βαθμού (first degree) η θηλή εντοπίζεται πάνω από το ύψος της υπομάστιας πτυχής.

Στη δευτέρου βαθμού (second degree), στο ύψος της υπομάστιας πτυχής.

Στην τρίτου βαθμού (third degree), κάτω από το επίπεδο της υπομάστιας πτυχής.

Όταν η πτώση του στήθους είναι μικρή και συνδυάζεται με απώλεια όγκου στον άνω πόλο του στήθους (η θηλέα άλως εντοπίζεται ολόκληρη πάνω από την υπόμαστια πτυχή ή την καλύπτει μερικώς, πρώτου βαθμού πτώση), η χρήση ενθέματος σιλικόνης μπορεί να επιτύχει την ταυτόχρονη ανόρθωση του στήθους με την αύξηση του όγκου στο πάνω ημιμόριο και το μπούστο.Η επέμβαση αυτή γίνεται με χρήση της τεχνικής του διπλού πλάνου (dual plane technique) μεγέθυνση στήθους, μέσω μικρής τομής τεσσάρων εκατοστών στην υπομάστια πτυχή και χωρίς επιπλέον τομές γύρω από τη θηλή ή κάτω από αυτή και περιγράφεται στο κεφάλαιο της μεγέθυνσης στήθους.

Όταν η εικόνα του πτωτικού στήθους, καθορίζεται κυρίως από την πτωτική θέση της θηλής, χωρίς απώλεια όγκου του στήθους (θηλέα άλως και θηλή στο ύψος της υπομάστιας πτυχής, δεύτερου βαθμού πτώση), υπάρχει δυνατότητα με τομές μονάχα γύρω από τη θηλή , ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός να ανορθώσει το ψεύδο – πτωτικό στήθος.

Όταν όμως το στήθος είναι ιδιαίτερα πτωτικό (θηλή και θηλέα άλως εντοπίζονται κάτωθεν της υπομάστιας πτυχής, δεύτερου ή τρίτου βαθμού πτώση), με συνοδή πτώση του μαζικού αδένα και λιπώδους ιστού του στήθους, η χειρουργική τεχνική που εφαρμόζεται από τον ιατρό, περιλαμβάνει τη συνηθισμένη τομή γύρω από τη θηλή και κάτω από αυτή, καθώς και σε ένα τμήμα της πτυχής μεταξύ μαστού και θωρακικού τοιχώματος, με επιπλέον τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού στρώματος από συνδετικό ιστό, με χρήση πολλαπλών εσωτερικών ραμμάτων στο μαζικό αδένα.

Αυτό που επιτυγχάνεται με τη συγκεκριμένη τεχνική είναι η μορφοποίηση του μαζικού αδένα με χρήση ραμμάτων με σύγχρονη υποστήριξη αυτού, δίκην εσωτερικού στηθόδεσμου.Με τη συγκεκριμένη τεχνική, επιτυγχάνεται η “σμίλευση” του μαζικού αδένα και προσφέρει στο Χειρουργό την ευελιξία να τροποποιεί κάθε στήθος ξεχωριστά, ανάλογα με τις αισθητικές ανάγκες και την ιδιαιτερότητα της εκάστοτε ασθενούς.Έτσι, τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στη συγκεκριμένη επέμβαση είναι πολύ ικανοποιητικά, καθώς και το σχήμα του στήθους διατηρείται αναλλοίωτο, εάν δεν υπάρξουν μεγάλες αυξομειώσεις βάρους.

Συχνές ερωτήσεις

 1. Πόσο επώδυνη για την ασθενή είναι η επέμβαση ανόρθωσης στήθους;
  Η συγκεκριμένη επέμβαση, όταν επιτελείται ατραυματικά για τους ιστούς, είναι σχεδόν ανώδυνη.
 2. Η επέμβαση ανόρθωσης στήθους μπορεί να επηρεάσει το θηλασμό και την αισθητικότητα της θηλής;
  Όταν η επέμβαση επιτελείται από έμπειρο και προσεκτικό Πλαστικό Χειρουργό οι πιθανότητες να υπάρξει πρόβλημα στη δυνατότητα της γυναίκας να θηλάσει και στην αισθητικότητα της θηλής είναι αμελητέες.
 3. Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων της περιοχής της σπονδυλικής στήλης και του αυχένα;
  Ασθενείς με πτωτικό στήθος εμφανίζουν συνήθως σημαντικά προβλήματα στην περιοχή του αυχένα και της θωρακικής σπονδυλικής στήλης.  Μετά από την επέμβαση τα συγκεκριμένα προβλήματα ελαχιστοποιούνται, καθώς αλλάζει το κέντρο βάρους του σώματος και το φορτίο που δέχεται το ανώτερο τμήμα της σπονδυλικής στήλης μειώνονται σημαντικά.
 4. Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης επέμβασης και πότε το αισθητικό αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό;
  Το αισθητικό αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό όταν μετεγχειρητικά οι αποστάσεις μεταξύ της αρχής του στέρνου και των δυο θηλών, καθώς και η απόσταση ανάμεσα στις δυο θηλές είναι ίσες, δηλαδή σχηματίζεται ένα ισόπλευρο τρίγωνο.  Το στήθος αποκτά το τελικό του σχήμα σε χρονικό διάστημα περίπου έξι μηνών μετά την επέμβαση και αν δεν υπάρξει μεγάλη αυξομείωση βάρους το σχήμα αυτό διατηρείται για πολλά χρόνια μετά την επέμβαση.
 5. Πόσο δύσμορφες είναι οι μετεγχειρητικές ουλές και που εντοπίζονται;
  Οι μετεγχειρητικές ουλές εντοπίζονται γύρω και κάτω από τη θηλή καθώς και στην υπομάστια πτυχή όταν αυτό απαιτείται.

  Εφόσον ο ασθενής δεν είναι ενεργός καπνιστής και ο χειρουργός είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στη συρραφή, οι ουλές μετά παρέλευση μηνών είναι αμελητέες.

  Στην περίπτωση της ταυτόχρονης μεγέθυνσης και ανόρθωσης στήθους με χρήση ενθέματος σιλικόνης, η τομή στο δέρμα δεν ξεπερνά τα τέσσερα εκατοστά και συνήθως εντοπίζεται στην υπομάστια πτυχή,γεγονος που την καθιστά μη εμφανη.
 6. Ποια η κατάλληλη ηλικία για να υποβληθεί μια γυναίκα στη συγκεκριμένη επέμβαση;
  Ηλικία μετά από την οποία η γυναίκα μπορεί να υποβληθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση είναι αυτή των 18 ετών. Καταληκτική ηλικία δεν υπάρχει, εάν δεν υφίσταται κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.
 7. Πόσο ασφαλής είναι η διενέργεια της συγκεκριμένης επέμβασης σε χώρο εκτός εξοπλισμένης νοσοκομειακής μονάδας;
  Στη χώρα μας, η συγκεκριμένη επέμβαση απαγορεύεται να επιτελείται σε χώρους εκτός νοσοκομείου που να διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο χειρουργικό τομέα.

  Η επιτέλεση της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης αλλά και των υπόλοιπων επεμβάσεων σε ιδιωτικά ιατρεία, πολυιατρεία, κλπ, ενέχει σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών και πρέπει να αποφεύγεται.
 8. Πόσο ασφαλής είναι η συγκεκριμένη επέμβαση όταν γίνεται με ενεργούς καπνιστές;
  Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθεί ένας καπνιστής με ασφάλεια στην επέμβαση της ανόρθωσης στήθους, είναι η πλήρης αποχή από το κάπνισμα για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών εβδομάδων.

  Σε αντίθετη περίπτωση, η πιθανότητα καθυστερημένης επούλωσης των τομών είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.
 9. Είναι απαραίτητη η παραμονή του ασθενούς στο Νοσοκομείο για 24 ώρες;
  Για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα μετεγχειρητικής μικροβιακής λοίμωξης, ο ασθενής απαιτείται να λάβει προφυλακτικά ενδοφλέβια αντιβίωση, διαδικασία που γίνεται νόμιμα μόνο εντός νοσοκομείου.
 10. Πότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;
  Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό, όταν είναι τόσο φυσικό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του Πλαστικού Χειρουργού.  Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.