Αντιμετώπιση παθογόνου παχυσαρκίας

ξαναβρίσκοντας τον παλιό σας εαυτό...
Φωτογραφίες πριν & μετά
Από το προσωπικό αρχείο του ιατρού
Φωτογραφίες πριν & μετά
Αισθητική χειρουργική
Botox / Dysport Υαλουρονικό οξύ / Volumetric technique Εμφύτευση Λίπους Βλεφαροπλαστική Facelift - Ρυτιδεκτομή Πλαστική λαιμού / Mini lift Ρινοπλαστική Μεγέθυνση ζυγωματικών / πηγουνιού Ωτοπλαστική Μεγέθυνση στήθους Ανόρθωση στήθους Σμίκρυνση στήθους Γυναικομαστία Λιποαναρρόφηση Κοιλιοπλαστική Bραχιοπλαστική / Πλαστική Μηρών Συνδυασμοί επεμβάσεων Αντιμετώπιση παθογόνου παχυσαρκίας Αισθητική στην επανορθωτική χειρουργική Σύσφιξη προσώπου INFINI ραδιοσυχνότητες Μη-Επεμβατική Κρυογλυπτική - Clatuu α NEW! Κυτταρίτιδα & ανάπλαση σώματος & προσώπου LPG Cellu M6 Intergral NEW! Laser αποτρίχωσης Soprano Ice Platinum NEW! Laser ανάπλασης δέρματος / ουλών Laser φωτοανάπλασης πανάδων Σύσφιξη προσώπου & σώματος Elite Pro NEW! Ισχυρή ενυδάτωση / μεσοθεραπεία Alma Beauty Reboost NEW! Συνδυασμός θεραπειών laser UVB Laser αντιμετώπισης υποχρωματικών βλαβών δέρματος Laser θεραπείας ενεργού ακμής Laser αντιμετώπισης μπλέ και κόκκινων ευρυαγγείων Laser αφαίρεσης τατουάζ Ψυχολογικές Παράμετροι
Εχετε απορίες;
Αντιμετώπιση παθογόνου παχυσαρκίας
Στην αισθητική αποκατάσταση του ασθενούς που πάσχει από παθογόνο παχυσαρκία, ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να παρέμβει σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, ανάλογα με το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και το αν ο ασθενής είναι διατεθειμένος να υποβληθεί σε κάποιου τύπου περιοριστική χειρουργική επέμβαση στο στομάχι του ή όχι.

Όλες οι χειρουργικοί μέθοδοι που θα περιγραφούν παρακάτω, πρέπει να επιτελούνται μονάχα από πολύ έμπειρους πλαστικούς χειρουργούς και μόνο σε κατάλληλα εξοπλισμένα και επανδρωμένα νοσηλευτικά ιδρύματα.

1. Αντιμετώπιση εκτεταμένης λιποδυστροφίας

Λιποδυστροφία είναι η υπερβολική εναπόθεση λιπώδους ιστού σε διάφορες περιοχές του σώματος, που αλλοιώνει σημαντικά την όψη του και προκαλεί πέραν του αισθητικού, και λειτουργικό πρόβλημα στον/στην ασθενή.

Η χειρουργική αντιμετώπιση γίνεται με την επέμβαση της λιποαναρρόφησης μεγάλου όγκου (large volume liposuction).

Διαφέρει από την κοινή λιποαναρρόφηση στο γεγονός ότι η συνολική ποσότητα λιπώδη ιστού που αφαιρείται σε ένα στάδιο από διαφορετικές περιοχές του σώματος, υπερβαίνει τα έξι λίτρα, και μπορεί να φτάνει ένδεκα με δώδεκα λίτρα.Αυτό επιτυγχάνεται με χρήση ατραυματικών τεχνικών λιποαναρρόφησης για την ελαχιστοποίηση της απώλειας αίματος και τραυματισμού των λεμφαγγείων, όπως του μηχανήματος Body jet της γερμανικής εταιρείας Human med.Με παρόμοια τεχνική, μπορούν να αντιμετωπισθούν σε ικανοποιητικό βαθμό ασθενείς με λεμφοίδημα των άνω και κάτω άκρων (η συσκευή Body jet απέκτησε το 2010 FDA clearance για την αντιμετώπιση λεμφοιδήματος στις ΗΠΑ).Οι ανατομικές περιοχές που μπορούν να υποβληθούν ταυτόχρονα στην συγκεκριμένη χειρουργική τεχνική είναι η κοιλιακή χώρα, η πλάγια κοιλιακή χώρα, οι βραχίονες, η πλάτη, οι γλουτοί, οι μηροί, οι κνήμες και ο λαιμός του προσώπου.2. Αντιμετώπιση Παχύσαρκων Ασθενών με κρεμάμενη κοιλία / Γιγαντομαστία

Γίνεται με τη χειρουργική τεχνική που ομοιάζει της κοιλιοπλαστικής, όμως είναι πολύωρη και τεχνικά περισσότερο απαιτητική για τον πλαστικό χειρουργό (panniculectomy).Η ποσότητα δέρματος και λίπους που αφαιρείται ζυγίζει αρκετά κιλά, συνυπάρχουσες κήλες στο κοιλιακό τοίχωμα διορθώνονται ταυτόχρονα και ιδιαίτερα όταν η επέμβαση συνδυάζεται με αποκατάσταση γιγαντομαστίας στις γυναίκες,αλλάζει κυριολεκτικά το κέντρο βάρους του σώματος της ασθενούς, με οφέλη που δεν περιορίζονται στην αισθητική βελτίωση, αλλά και στην σημαντική αποφόρτιση του μυοσκελετικού συστήματος του.

3. Αντιμετώπιση Παχύσαρκων Ασθενών μετά από μεγάλη απώλεια βάρους

Η μεγάλη απώλεια βάρους μπορεί να οφείλεται είτε σε αυστηρή δίαιτα και άσκηση μόνο, είτε να είναι αποτέλεσμα κάποιου τύπου περιοριστικής του όγκου του στομάχου, χειρουργικής επέμβασης (gastric bypass, sleeve gastrectomy, κλπ).Η χειρουργική αντιμετώπιση περιλαμβάνει συνδυασμό κοιλιοπλαστικής με χρήση χειρουργικών τεχνικών που προσομοιάζουν με αυτές που αναφέρθηκαν στην παράγραφο 2 με ανόρθωση / σμίκρυνση στήθους στις γυναίκες, και αντιμετώπιση της γυναικομαστίας στους άνδρες.

Σε δεύτερο στάδιο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με ασφάλεια χαλαρούς βραχίονες (βραχιονοπλαστική), μηρούς (μηροπλαστική) κλπ.

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε μεγάλου όγκου λιποαναρρόφηση, μεγάλη κοιλιοπλαστική κλπ, δύνανται να παρουσιάσουν αυξημένο κίνδυνο εμβολής και ηλεκτρολυτικών διαταραχών και λοιμώξεων, γεγονός που επιβάλλει τον ενδελεχή προεγχειρητικό έλεγχο τους από ιατρική ομάδα διαφορετικών ειδικοτήτων (πνευμονολόγος, καρδιολόγος, παθολόγος, αναισθησιολόγος κλπ), ώστε να εισέλθουν στο χειρουργείο μονάχα εάν το επιτρέπει η φυσική του κατάσταση και μόνο.Διεγχειρητικά και μετεγχειρητικά, πρέπει να λαμβάνουν όμοιας αντιμετώπισης από την ιατρική ομάδα που τους έχει αναλάβει προεγχειρητικά και μονάχα σε κατάλληλα εξοπλισμένο ιατρικό κέντρο (ύπαρξη ΜΕΘ), ώστε να μειωθεί η πιθανότητα επιπλοκών και εάν αυτές συμβούν, να είναι τεχνικά δυνατή η αντιμετώπιση τους, χωρίς την ανάγκη μετακίνησης του ασθενούς σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι περισσότερες επεμβάσεις που προαναφέρθηκαν γίνονται πλέον με χρήση ραχιαίας και τοπικής αναισθησίας, εφόσον υπάρχει η τεχνική δυνατότητα.

Οι ασθενείς οφείλουν όπως παραμείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και αγωγή, για χρονικό διάστημα από δύο έως έξι ημέρες.

Το αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.