Πλαστική λαιμού / Mini lift

διώχνουμε τα σημάδια του χρόνου...
Φωτογραφίες πριν & μετά
Από το προσωπικό αρχείο του ιατρού
Φωτογραφίες πριν & μετά
Αισθητική χειρουργική
Botox / Dysport Υαλουρονικό οξύ / Volumetric technique Εμφύτευση Λίπους Βλεφαροπλαστική Facelift - Ρυτιδεκτομή Πλαστική λαιμού / Mini lift Ρινοπλαστική Μεγέθυνση ζυγωματικών / πηγουνιού Ωτοπλαστική Μεγέθυνση στήθους Ανόρθωση στήθους Σμίκρυνση στήθους Γυναικομαστία Λιποαναρρόφηση Κοιλιοπλαστική Bραχιοπλαστική / Πλαστική Μηρών Συνδυασμοί επεμβάσεων Αντιμετώπιση παθογόνου παχυσαρκίας Αισθητική στην επανορθωτική χειρουργική Σύσφιξη προσώπου INFINI ραδιοσυχνότητες Μη-Επεμβατική Κρυογλυπτική - Clatuu α NEW! Κυτταρίτιδα & ανάπλαση σώματος & προσώπου LPG Cellu M6 Intergral NEW! Laser αποτρίχωσης Soprano Ice Platinum NEW! Laser ανάπλασης δέρματος / ουλών Laser φωτοανάπλασης πανάδων Σύσφιξη προσώπου & σώματος Elite Pro NEW! Ισχυρή ενυδάτωση / μεσοθεραπεία Alma Beauty Reboost NEW! Συνδυασμός θεραπειών laser UVB Laser αντιμετώπισης υποχρωματικών βλαβών δέρματος Laser θεραπείας ενεργού ακμής Laser αντιμετώπισης μπλέ και κόκκινων ευρυαγγείων Laser αφαίρεσης τατουάζ Ψυχολογικές Παράμετροι
Εχετε απορίες;
Πλαστική λαιμού / Mini lift
Συχνά, η τοπική εναπόθεση λίπους στην περιοχή μεταξύ πηγουνιού και λαιμού αλλοιώνει το αισθητικά όμορφο σχήμα του λαιμού.

Άλλες πάλι φορές, η εναπόθεση λίπους συνδυάζεται με τη χαλάρωση του δέρματος και των υποδόριων ιστών του λαιμού. Η αλλοίωση αυτή μπορεί να εμφανισθεί ακόμα και σε νέα άτομα, πολύ πριν την εμφάνιση των υπόλοιπων σημαδιών του γήρατος στο υπόλοιπο πρόσωπο, ιδιαιτέρα μετά από απότομη μείωση του σωματικού βάρους.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι ασθενείς παραπονιούνται για το αισθητικά μη αποδεκτό σχήμα του λαιμού τους, καθώς και την έλλειψη ομαλών γραμμών στην περιφέρεια της κάτω γνάθου που δε συνάδει με την ηλικία τους.

Άλλες φορές πάλι, ενώ ο λαιμός του ασθενούς διατηρεί αρμονικές αναλογίες και γραμμές, οι παρειές και το πρόσωπο εμφανίζουν δυσανάλογη χαλάρωση.

Με τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να αφαιρέσει το λίπος που προκαλεί την αισθητική δυσμορφία στην περιοχή του λαιμού και να επαναφέρει την επιφανειακή στοιβάδα των μυών του λαιμού (όταν απαιτείται), στη θέση που υφίστανται σε νεανική ηλικία με θεαματικά αποτελέσματα.

Αντίστοιχα, στο πρόσωπο ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να αντιμετωπίσει την εντοπισμένη χαλάρωση των ιστών των παρειών, με τεχνικές παρόμοιες της ρυτιδοπλαστικής (face lift) αλλά όχι τόσο χειρουργικά εκτεταμένες.

Για μερικούς ασθενείς, η συγκεκριμένη χειρουργική αντιμετώπιση αποτελεί την πρώτη αντιμετώπιση των σημαδιών του γήρατος ώστε η ρυτιδεκτομή να ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο. Ιδιαίτερα σε νεώτερης ηλικίας ασθενείς, οι οποίοι έχουν καλή ελαστικότητα του δέρματος, τα αισθητικά αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητικά, στην αντιμετώπιση των πρώιμων συμπτωμάτων χαλάρωσης και την πρόληψη επιδείνωσης τους.

Παροδική υπαισθησία στην περιοχή του λαιμού και του στόματος μπορεί να είναι επιπλοκή αυτών των χειρουργικών επεμβάσεων, αλλά μόνιμα προβλήματα είναι πολύ σπάνια. Παροδικό οίδημα και εκχυμώσεις (μελανιές) αποτελούν φυσιολογικό επακόλουθο της συγκεκριμένης επέμβασης και απαιτούνται λίγες ημέρες για να υποχωρήσουν.

Πλαστική Λαιμού (Neck Lift)

Μικρή χαλάρωση δέρματος / Μεγάλη συσσώρευση λίπους

Η χειρουργική τεχνική που εφαρμόζεται από τον ιατρό, περιλαμβάνει συνδυασμό λιποαναρρόφησης της περιοχής του λαιμού,με ή χωρίς τη συρραφή των μυών που προκαλούν αντιαισθητικές χορδές στην πρόσθια επιφάνεια του τραχήλου.

 
Εξεσημασμένη χαλάρωση δέρματος με ή χωρίς συνυπάρχουσα συσσώρευση λίπους στο λαιμό.

Εάν υπάρχει υπερβολική χαλάρωση του δέρματος της περιοχής, ίσως χρειαστεί να αφαιρεθεί το πλεονάζον δέρμα μέσω τομής στο δέρμα γύρω από το λοβό του αυτιού, η οποία σε διάστημα ημερών επουλώνεται, χωρίς να αφήνει ορατή ουλή.

Αναπόσπαστο τμήμα της χειρουργικής τεχνικής αποτελεί η λιποαναρρόφηση της πρόσθιας τραχηλικής περιοχής και η αποκατάσταση των χαλαρών μυϊκών στιβάδων με χρήση ραμμάτων.
   

Το χειρουργείο γίνεται υπό τοπική αναισθησία και δεν απαιτείται η παραμονή του ασθενούς στο Νοσοκομείο περισσότερο από μερικές ώρες.

Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό και «φυσικό», προτείνεται δε σε άτομα που το πρόβλημα τους εντοπίζεται σε χαλάρωση της περιοχής του λαιμού, χωρίς ανάλογο βαθμό χαλάρωσης στο υπόλοιπο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει ακόμα πιο θεαματικό, εάν η επέμβαση συνδυαστεί με μεταμόσχευση λίπους στις ρινοπαρειακές αύλακες ή με βλεφαροπλαστική όταν απαιτείται.Έτσι, επιτυγχάνεται μια συνολική αισθητική βελτίωση της εικόνας ολόκληρου του προσώπου, καθώς συνδυάζουμε πολλές μικρές και ακίνδυνες παρεμβάσεις ακριβώς στα ανατομικά στοιχεία που παρουσιάζουν πρόβλημα, επιτυγχάνοντας την αναστροφή των πρώιμων σημαδιών του γήρατος με ελάχιστο μετεγχειρητικό χρόνο ανάρρωσης.


Mini Lift

Η χειρουργική τεχνική που συνήθως χρησιμοποιείται περιλαμβάνει τη σύσφιξη των μυών και περιτονιών του προσώπου με χρήση ραμμάτων, σε συνδυασμό με την αφαίρεση του πλεονάζοντος δέρματος και όταν χρειάζεται αυτομεταμόσχευση λίπους, εφόσον υφίσταται ατροφία του λιπώδους ιστού του προσώπου.Οι τομές στο δέρμα είναι λιγότερο εκτεταμένες σε σχέση με τη κλασική ρυτιδοπλαστική και ο χειρουργικός χρόνος που απαιτείται αισθητά μειωμένος σε σύγκριση με την κλασική ρυτιδεκτομή (facelift).


Συχνές ερωτήσεις

 1. Ποιος είναι ο χρόνος ανάρρωσης μετά την επέμβαση;
  Με τις σύγχρονες ατραυματικές τεχνικές, το χειρουργείο γίνεται υπό τοπική αναισθησία και ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς ιδιαίτερες εμφανείς εκχυμώσεις και οιδήματα, επτά με δέκα ημέρες μετά το χειρουργείο.
 2. Πόσο επώδυνο είναι το χειρουργείο;
  Το συγκεκριμένο χειρουργείο γίνεται με τοπική αναισθησία, και είναι σχεδόν ανώδυνο για τον ασθενή τόσο κατά τη διάρκεια του, όσο και μετεγχειρητικά.


 3. Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα ενός καλά εκτελεσμένου χειρουργείου πλαστικής ρυτίδων λαιμού (neck lift) ή ενός mini lift;
  Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται τόσο από την χειρουργική τεχνική και την επιδεξιότητα του Πλαστικού Χειρουργού, όσο και από την ποιότητα δέρματος του ατόμου, την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, το κάπνισμα, την απότομη αυξομείωση βάρους, κλπ. Σίγουρο είναι, όμως, ότι το άτομο που έχει υποβληθεί σε πλαστική ρυτίδων λαιμού γυρνάει το ρολόι του χρόνου μερικά χρόνια πίσω και ο ρυθμός γήρανσης του προσώπου του είναι πολύ πιο αργός σε σχέση με εάν δεν είχε υποβληθεί στο συγκεκριμένο χειρουργείο.


 4. Ποια ηλικία είναι η κατάλληλη για την επέμβαση της ρυτιδεκτομής (face lift) και πότε γίνεται μόνο πλαστική λαιμού (neck lift) ή μόνο mini lift;
  Ρυτιδεκτομή (face lift) γίνεται στα άτομα που παρουσιάζουν σημεία χαλάρωσης σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Mini lift γίνεται στα άτομα που, ενώ ο λαιμός τους διατηρείται σε καλή κατάσταση, εμφανίζεται χαλάρωση μόνο στις παρειές. Πλαστική λαιμού γίνεται στα άτομα τα οποία παρουσιάζουν κυρίως χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού. Η κατάλληλη ηλικία για να γίνουν αυτές οι επεμβάσεις αλλάζει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από το πότε εμφανίζονται τα σημάδια του γήρατος και κατά πόσο είναι διατεθειμένο να τα αποδεχτεί.


 5. Υπάρχει μη χειρουργική μέθοδος που μπορεί να υποκαταστήσει, έστω και εν μέρει, τα αποτελέσματα μιας καλά εκτελεσμένης πλαστικής ρυτίδων λαιμού (neck lift) ή ενός επιτυχημένου mini lift;
  Κατηγορηματικά, όχι. Δεν υφίσταται ακόμα μηχάνημα οποιουδήποτε τύπου (laser, υπέρηχοι, κλπ) ή συνδυασμός καλλυντικών που η εφαρμογή τους μπορεί να δώσει αποτελέσματα σύσφιξης του λαιμού, συγκρίσιμα με τα χειρουργικά αποτελέσματα, που επιτυγχάνει ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός. Στις τυχόν προτάσεις κέντρων αισθητικής και λοιπών επαγγελματι- ών που προτείνουν «θαυματουργές εναλλακτικές θεραπείες», η απαίτηση από τον ασθενή να δει συγκριτικές φωτογραφίες, πριν και μετά, ατόμων που υπεβλήθησαν στις συγκεκριμένες θεραπείες, μπορεί να τον προφυλάξει από αποτελεσματικές και πολυέξοδες θεραπείες.
 6. Πόσο ασφαλής είναι η διενέργεια της συγκεκριμένης επέμβασης σε χώρο εκτός εξοπλισμένης νοσοκομειακής μονάδας;
  Στη χώρα μας, η συγκεκριμένη επέμβαση απαγορεύεται να επιτελείται σε χώρους εκτός νοσοκομείου που διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο χειρουργικό τομέα. Η επιτέλεση της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης αλλά και των υπόλοιπων επεμ- βάσεων σε ιδιωτικά ιατρεία, πολυιατρεία, κλπ, ενέχει σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών και πρέπει να αποφεύγεται.
 7. Πόσο ασφαλής είναι η συγκεκριμένη επέμβαση όταν γίνεται σε ενεργούς καπνιστές;
  Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθεί ένας καπνιστής με ασφάλεια στην επέμβαση της πλαστικής ρυτίδων λαιμού, είναι η πλήρης αποχή από το κάπνισμα για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών εβδομάδων. Σε αντίθετη περίπτωση, η πιθανότητα καθυστερημένης επούλωσης των τομών είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.
 8. Είναι απαραίτητη η παραμονή του ασθενούς στο Νοσοκομείο για 24 ώρες;
  Για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα μετεγχειρητικής μικροβιακής λοίμωξης, ο ασθενής απαιτείται να λάβει προφυλακτικά ενδοφλέβια αντιβίωση, διαδικασία που γίνεται νόμιμα μόνο εντός νοσοκομείου.
 9. Πότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;
  Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό όταν είναι τόσο φυσικό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του Πλαστικού Χειρουργού.  Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.