Βλεφαροπλαστική

για ξεκούραστο βλέμμα...
Φωτογραφίες πριν & μετά
Από το προσωπικό αρχείο του ιατρού
Φωτογραφίες πριν & μετά
Video προσομοίωσης
video animation προσομοίωσης χειρουργείου
video
Αισθητική χειρουργική
Botox / Dysport Υαλουρονικό οξύ / Volumetric technique Εμφύτευση Λίπους Βλεφαροπλαστική Facelift - Ρυτιδεκτομή Πλαστική λαιμού / Mini lift Ρινοπλαστική Μεγέθυνση ζυγωματικών / πηγουνιού Ωτοπλαστική Μεγέθυνση στήθους Ανόρθωση στήθους Σμίκρυνση στήθους Γυναικομαστία Λιποαναρρόφηση Κοιλιοπλαστική Bραχιοπλαστική / Πλαστική Μηρών Συνδυασμοί επεμβάσεων Αντιμετώπιση παθογόνου παχυσαρκίας Αισθητική στην επανορθωτική χειρουργική Σύσφιξη προσώπου INFINI ραδιοσυχνότητες Μη-Επεμβατική Κρυογλυπτική - Clatuu α NEW! Κυτταρίτιδα & ανάπλαση σώματος & προσώπου LPG Cellu M6 Intergral NEW! Laser αποτρίχωσης Soprano Ice Platinum NEW! Laser ανάπλασης δέρματος / ουλών Laser φωτοανάπλασης πανάδων Σύσφιξη προσώπου & σώματος Elite Pro NEW! Ισχυρή ενυδάτωση / μεσοθεραπεία Alma Beauty Reboost NEW! Συνδυασμός θεραπειών laser UVB Laser αντιμετώπισης υποχρωματικών βλαβών δέρματος Laser θεραπείας ενεργού ακμής Laser αντιμετώπισης μπλέ και κόκκινων ευρυαγγείων Laser αφαίρεσης τατουάζ Ψυχολογικές Παράμετροι
Εχετε απορίες;
Βλεφαροπλαστική
Πολύ συχνά, πρώιμη εκδήλωση της γήρανσης του προσώπου, αποτελεί η χαλάρωση του δέρματος και του υποδόριου ιστού των άνω και κάτω βλεφάρων.


Η προαναφερόμενη αισθητική δυσμορφία εμφανίζεται σε άνδρες και γυναίκες ακόμα και νεαρής ηλικίας και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της μπορεί να είναι μόνο χειρουργική, η λεγόμενη βλεφαροπλαστική.Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία, οι τομές στο δέρμα κρύβονται μέσα σε ρυτίδες του άνω και κάτω βλεφάρου. Στο μεν άνω βλέφαρο στην πτυχή του άνω βλεφάρου, στο δε κάτω δύο με τρία χιλιοστά από τις βλεφαρίδες.

Κατόπιν, αφαιρείται πλεονάζον λίπος που συναντάμε εντός των βλεφάρων, και που λόγω της χαλάρωσης του δέρματος και των μυών προβάλλει έντονα και συνεισφέρει στη δημιουργία των «σακούλων» στα βλέφαρα.

Τέλος, αφαιρούμε συντηρητικά, πλεονάζον δέρμα σύστοιχα, χωρίς ποτέ να γίνει υπερδιόρθωση.

Η συρραφή του δέρματος γίνεται με πολύ λεπτά ράμματα που αφαιρούνται πέντε με επτά ημέρες μετά το χειρουργείο.

Μετεγχειρητικά, οίδημα και εκχυμώσεις παρατηρούνται για εικοσιτέσσερις με σαράντα οκτώ ώρες, που σταδιακά υφίεται μέχρι την κοπή των ραμμάτων.

Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός, μπορεί προεγχειρητικά να εκτιμήσει και να τροποποιήσει τη χειρουργική τεχνική του, ανάλογα το περιστατικό, ώστε να αποφύγει μετεγχειρητικές επιπλοκές όπως εκτρόπιο, ξηροφθαλμία κλπ.

Τα ράμματα αφαιρούνται τέσσερις με πέντε μέρες μετά το χειρουργείο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί make up μία έως δύο ημέρες μετά την αφαίρεση των ραμμάτων.

Ασθενείς που υποφέρουν από ξηροφθαλμία πριν το χειρουργείο μπορεί να εμφανίσουν επίταση των συμπτωμάτων τους μετά το χειρουργείο και για το λόγο αυτό συνίσταται η εξέτασή τους από οφθαλμίατρο προεγχειρητικά.Το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου χειρουργείου μπορεί να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, είτε γίνεται μόνο του, είτε γίνεται σε συνδυασμό με άλλες αισθητικές παρεμβάσεις στο πρόσωπο (π.χ. facelift, ρινοπλαστική, εμφύτευση λίπους κλπ).Μετεγχειρητικά, οι περισσότεροι ασθενείς δηλώνουν ότι η περιοφθαλμική τους περιοχή φαίνεται νεανική, γεγονός που τους κάνει να αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Συχνές ερωτήσεις

 1. Τι αναισθησία απαιτείται για να γίνει η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής;
  Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και είναι τελείως ανώδυνη για τον ασθενή.
 2. Τα αποτελέσματα της είναι μόνιμα;
  Εφόσον η επέμβαση γίνει από έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό κα αφαιρεθεί η σωστή ποσότητα λίπους από τα άνω και κάτω βλέφα- ρα, το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μόνιμο. Εάν αφαιρεθεί μονάχα δέρμα από τα βλέφαρα (εκτός από σπάνιες περιπτώσεις) το αισθητικό πρόβλημα θα επανέλθει στον ασθενή σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 3. Είναι απαραίτητη η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο μετεγχειρητικά;
  Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής δεν απαιτεί την παραμονή του ασθενούς σε νοσοκομειακή μονάδα.
 4. Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις για την επίτευξη ενός αρμονικού αισθητικού αποτελέσματος του προσώπου;
  Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής συνδυάζεται πολλές φορές με την επέμβαση της ρυτιδεκτομής (face lift), διόρθωσης των ρυ- τίδων του λαιμού (neck lift), mini lift, ωτοπλαστική, αυτομεταμόσχευση λίπους στις ρυτίδες του προσώπου, κλπ, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αισθητική βελτίωση της περιοχής του προσώπου.


 5. Υπάρχει άλλη μέθοδος, εκτός της χειρουργικής, για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος των άνω και των κάτω βλεφάρων;
  Κρέμες, φαρμακευτικά σκευάσματα και μηχανήματα αισθητικής δεν μπορούν να προσφέρουν καμία βοήθεια στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Η μόνη αποτελεσματική αντιμετώπιση, είναι αυτή της χειρουργικής επέμβασης.
 6. Πότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;
  Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό όταν είναι τόσο φυσικό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του Πλαστικού Χειρουργού. Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.