Μεγέθυνση ζυγωματικών / πηγουνιού

αποκαθιστώντας τις χαμένες γωνίες...
Φωτογραφίες πριν & μετά
Από το προσωπικό αρχείο του ιατρού
Φωτογραφίες πριν & μετά
Αισθητική χειρουργική
Botox / Dysport Υαλουρονικό οξύ / Volumetric technique Εμφύτευση Λίπους Βλεφαροπλαστική Facelift - Ρυτιδεκτομή Πλαστική λαιμού / Mini lift Ρινοπλαστική Μεγέθυνση ζυγωματικών / πηγουνιού Ωτοπλαστική Μεγέθυνση στήθους Ανόρθωση στήθους Σμίκρυνση στήθους Γυναικομαστία Λιποαναρρόφηση Κοιλιοπλαστική Bραχιοπλαστική / Πλαστική Μηρών Συνδυασμοί επεμβάσεων Αντιμετώπιση παθογόνου παχυσαρκίας Αισθητική στην επανορθωτική χειρουργική Σύσφιξη προσώπου INFINI ραδιοσυχνότητες Μη-Επεμβατική Κρυογλυπτική - Clatuu α NEW! Κυτταρίτιδα & ανάπλαση σώματος & προσώπου LPG Cellu M6 Intergral NEW! Laser αποτρίχωσης Soprano Ice Platinum NEW! Laser ανάπλασης δέρματος / ουλών Laser φωτοανάπλασης πανάδων Σύσφιξη προσώπου & σώματος Elite Pro NEW! Ισχυρή ενυδάτωση / μεσοθεραπεία Alma Beauty Reboost NEW! Συνδυασμός θεραπειών laser UVB Laser αντιμετώπισης υποχρωματικών βλαβών δέρματος Laser θεραπείας ενεργού ακμής Laser αντιμετώπισης μπλέ και κόκκινων ευρυαγγείων Laser αφαίρεσης τατουάζ Ψυχολογικές Παράμετροι
Εχετε απορίες;
Μεγέθυνση ζυγωματικών / πηγουνιού
Άτομα που εμφανίζουν υποπλασία της περιοχής των ζυγωματικών οστών, καθώς και της κάτω γνάθου (πώγωνας), μπορούν να βοηθηθούν ώστε να ανακτήσουν τη συμμετρία των γραμμών του προσώπου τους, με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης στις αντίστοιχες περιοχές (Μεγέθυνση ζυγωματικών / πηγουνιού).

Η τομή για την εισαγωγή του ενθέματος στη περίπτωση της αυξητικής πώγωνος γίνεται συνήθως μέσα από το βλεννογόνο του στόματος ή στη πτυχή του δέρματος, ακριβώς μετά το τέλος του πώγωνος και την αρχή του λαιμού και δεν ξεπερνά σε μήκος τα 3 εκατοστά.

Όμοια, η εισαγωγή ενθέματος για την αυξητική των ζυγωματικών γίνεται συνήθως μέσω τομής στο βλεννογόνο του στόματος. Η επέμβαση γίνεται συνήθως υπό τοπική αναισθησία.Οι επεμβάσεις αυτές μπορούν να γίνουν από μόνες τους ή σε συνδυασμό με άλλες αισθητικές επεμβάσεις του προσώπου, όπως, ρυτιδοπλαστική, ρινοπλαστική κλπ.

Μετεγχειρητικά, μπορεί να εμφανισθεί οίδημα, περιοχές εκχυμώσεων και δυσκολία στο πλήρες άνοιγμα του στόματος που συνήθως διαρκούν λίγες εβδομάδες.

Πιθανή επιπλοκή μπορεί να είναι η μόλυνση του ενθέματος ή η μετατόπισή του από την ακριβή θέση που τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Η συχνότητα των επιπλοκών αυτών μετριάζεται με την πιστή τήρηση των μετεγχειρητικών οδηγιών.
Τα τελευταία χρόνια, ικανοποιητική αύξηση του όγκου των ζυγωματικών και του πώγωνος, όταν το αισθητικό πρόβλημα δεν είναι σοβαρό, μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση αυτόλογου λίπους που μεταμοσχεύεται στις αντίστοιχες περιοχές υπό τοπική αναισθησία.

Όμοια αποτελέσματα με το λίπος μπορούν να επιτευχθούν με τη χρήση παχύρρευστου ενέσιμου υαλουρονικού οξέως.

Συχνές ερωτήσεις

 1. Η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις μορφές μικρογενείας (υποπλαστικής κάτω γνάθου);
  Σε σοβαρές περιπτώσεις μικρογενείας, μόνη λύση αποτελεί η οστεοτομία του κατώτερου τμήματος της κάτω γνάθου και η μετακίνηση του προς τα εμπρός. Γενικά, τα ενθέματα σιλικόνης μπορούν να αυξήσουν τον όγκο της περιοχής του προσώπου, στην οποία τοποθετούνται μέχρι 7 χιλιοστά.
 2. Πότε το αποτέλεσμα της επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;
  Όταν οι αναλογίες του προσώπου είναι απόλυτα αρμονικές και το ένθεμα δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό ως εξωγενής παρέμβαση στα χαρακτηριστικά του προσώπου.
 3. Η επέμβαση είναι επώδυνη;
  Όχι, ο ασθενής έχει την αίσθηση αυξημένης τάσης στη περιοχή της επέμβασης για λίγες μόνο ημέρες μετά το χειρουργείο.
 4. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό;
  Ναι, αμέσως μετά την αφαίρεση της πιεστικής επίδεσης (εντός τριών ημερών) το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και βελτιώνεται για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών καθώς απορροφάται το χειρουργικό οίδημα.
 5. Πόσο γρήγορα μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του ασχολίες ο ασθενής που υποβάλλεται σε μεγέθυνση πώ- γωνος ή ζυγωματικών;
  Ο χρόνος ανάρρωσης δεν υπερβαίνει τις τρεις με τέσσερις ημέρες, όσο διαρκεί δηλαδή η απαραίτητη ελαστική επίδεση στη πε- ριοχή του πώγωνος (στη μεγέθυνση ζυγωματικών, δεν υφίσταται επίδεση). Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.