Βίντεο Προσομοίωσης

Δείτε Περισσότερες

 

 

Η τομή για την εισαγωγή του ενθέματος στη περίπτωση της αυξητικής πώγωνος γίνεται συνήθως μέσα από το βλεννογόνο του στόματος ή στη πτυχή του δέρματος, ακριβώς μετά το τέλος του πώγωνος και την αρχή του λαιμού και δεν ξεπερνά σε μήκος τα 3 εκατοστά.

 

Όμοια, η εισαγωγή ενθέματος για την αυξητική των ζυγωματικών γίνεται συνήθως μέσω τομής στο βλεννογόνο του στόματος. Η επέμβαση γίνεται συνήθως υπό τοπική αναισθησία.

 
 

Συχνές Ερωτήσεις

Η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις μορφές μικρογενείας (υποπλαστικής κάτω γνάθου);

Σε σοβαρές περιπτώσεις μικρογενείας, μόνη λύση αποτελεί η οστεοτομία του κατώτερου τμήματος της κάτω γνάθου, και η μετακίνηση του προς τα εμπρός. Γενικά, τα ενθέματα σιλικόνης μπορούν να αυξήσουν τον όγκο της περιοχής του προσώπου, στην οποία τοποθετούνται μέχρι 7 χιλιοστά.

Η επέμβαση είναι επώδυνη;

Όχι, ο ασθενής έχει την αίσθηση αυξημένης τάσης στη περιοχή της επέμβασης για λίγες μόνο ημέρες μετά το χειρουργείο.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό;

Ναι, αμέσως μετά την αφαίρεση της πιεστικής επίδεσης (εντός τριών ημερών) το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό, και βελτιώνεται για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών καθώς απορροφάται το χειρουργικό οίδημα.

Πόσο γρήγορα μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του ασχολίες ο ασθενής που υποβάλλεται σε μεγέθυνση πώγωνος ή ζυγωματικών;

Ο χρόνος ανάρρωσης δεν υπερβαίνει τις τρεις με τέσσερις ημέρες, όσο διαρκεί δηλαδή η απαραίτητη ελαστική επίδεση στη περιοχή του πώγωνος (στη μεγέθυνση ζυγωματικών, δεν υφίσταται επίδεση).

Υπάρχουν επιπλοκές από την χρήση ενθεμάτων σιλικόνης στο πηγούνι και τα ζυγωματικά;

Υφίσταται πάντα η πιθανότητα της μετατόπισης του ενθέματος , η δημιουργία κάψας και η πιθανότητα μόλυνσης.

Υπάρχει μη χειρουργικός τρόπος για την αύξηση του πώγωνος και των ζυγωματικών;

Εξειδικευμένα παχύρευστα υαλουρονικά, όταν τοποθετηθούν πάνω στο οστό της κάτω γνάθου και τα ζυγωματικά μπορούν να δώσουν αποτελέσματα εφάμιλλα της χρήσης ενθεμάτων σιλικόνης σε μέτριες και μικρές υποπλασίες των οστών. Όμοια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως υλικό αύξησης του όγκου, λίπος με την μέθοδο της λιπομεταφοράς και με τις δύο μεθόδους το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια.

Πότε το αποτέλεσμα της επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;

Όταν οι αναλογίες του προσώπου είναι απόλυτα αρμονικές και το ένθεμα δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό ως εξωγενής παρέμβαση στα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Γιατί... "όπερ έδει δείξαι"

Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός, διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.

Προβολή